Дългоочакваната комедия от Сет Роугън и компания “Убийствено интервю” (The Interview) ще бъде отложена, заради последните събития, свързани с хакерските атаки над Sony Pictures. Това беше постепенно отразено от различни кино салони из САЩ през последните няколко дни.

ВИЖ ОЩЕ: ТОП 10 ТРЕЙЛЪРА, КОИТО ДА ГЛЕДАТЕ ТОЗИ МЕСЕЦ

Вероятно ще се запитате какъв е поводът, ако не сте запознати със случващото се. Идеята е следната – историята на филма разказва за двама телевизионни продуцента – Дейв Скайларк и Аарон Рапапорт (в ролите съответно Джеймс Франко и Сет Роугън), които имат собствено вечерно шоу. Те получават шанс да интервюират един голям фен – Ким Чен Ун. След като новината се разпространява, с тях се свързва Централното бюро за разследване (CIA) и ги кара да го похитят. Очевидно в някакъв момент от филма [ВНИМАНИЕ, СПОЙЛЕРИ!] главата на лидера на Северна Корея избухва, което е подбудило действията на хакерите. Точно и заради това се смята че самите те са севернокорейци.

До момента нямаше особени заплахи от страна на хакерите към Sony, освен лично към компанията и може би към служителите й. Съвсем скоро обаче се наложи премиерата на “Убийствено интервю” да бъде отложена за неопределено време, тъй като от страна на хакерите беше изпратено съобщение до определени медии (включително и Mashable), в което се твърди, че на прожекциите на този филм (включително и на премиерата), цял свят ще разбере какво е да се търси смешното у терора. Хакерите припомнят датата 11 септември 2001 година и предупреждават също, че който иска да се пази, да бяга далеч от кино салоните, които ще прожектират филма.

САЩ явно приема това съобщение като кибер терористична заплаха и от Sony отговориха на това, като споделиха, че са на страната на кино салоните. А какво за тях? Хиляди кина в страната се обърнаха към своите посетители, като потвърдиха окончателно, че отлагат премиерата, която беше насрочена за Коледа.

За България премиерна дата все още няма, като около това нищо не се чува в момента. Няма и никакви новини от нашите кино салони. Вие имате ли мнение по случая?