apple-watch-release-date-970-80

Apple все още не е обявила официални данни за предварителните поръчки и продажби на Apple Watch, но това няма как да спре анализаторите и техните предположения. Последните идват от Чи Куо от KGI Securities, според който американската компания вече се радва на 2.3 милиона предварителни поръчки в световен мащаб.

Масовото производство на Apple Watch започна през март и най-вероятно тази бройка ще бъде достигната до края на май. По всичко изглежда, че потребителите, които очакват своя умен часовник, няма да го получат преди юни. От тези 2.3 милиона поръчки, 85% са на Apple Watch Sport, 15% на Apple Watch и по-малко от 1% на Apple Watch Edition.

По-рано тази седмица компанията Slice Intelligence публикува, че само за САЩ са направени предварителни поръчки, възлизащи на 1.8 милиона бройки. Куо, от друга страна, е добре познат със своите предположения относно Apple, голяма част от тях оказали се верни – той беше прав за размера и резолюцията на екраните на iPhone 6 и 6 Plus, за двата размера на Apple Watch и добавянето на Touch ID в iPad Air 2. Той също така твърди, че технологичният гигант се стреми да произвежда между 2 и 3 млн. бройки от новото устройство всеки месец.

Ако Коу се окаже прав, то Apple безпрецедентно ще заеме първата позиция на пазара за умни часовници. За сравнение, през 2014 г. са продадени над 720 000 носими аксесоара с Android Wear на всички компании общо, сред които лидер е Motorola с нейния Moto 360.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS