iPhone

iPhone като цяло винаги са правили хубави снимки. Няма спор в това и не веднъж тази марка се е доказвала по различни конкурси за мобилна фотография. Дали обаче камерата на iPhone е достатъчна? Вероятно не е, след като вече може да си купите външна камера за iPhone, която да повиши качество на вашите снимки.

Представяме ви ONE – външна камера дело на DxO, която наподобява серията QX на Sony. ONE работи на подобен принцип, но нея я закачате директно към порта на вашия iPhone. Размерите й са достатъчно малки, че да я поставите в джоба си, а теглото е само 108 г. Разполага с 32 мм f/1.8 твърд обектив, 1-инчов 20МР сензор, снима в Jpeg и RAW формат, скоростта на затворa може да се регулира до 1/8000, а когато го закачите към телефона ви дава до 60 градуса ъгъл на видимост в двете посоки. Разбира се, ONE има ръчни настройки, както и автоматичен режим. Може да го ползвате дори когато не е свързан към телефона, но с някои ограничения.

Със сигурност тази джаджа ще даде много повече свобода, качество и стил във вашите снимки, но нищо от тези неща не идва безплатно. ONE струва 600 долара, което е колкото самия телефон и това малко обезсмисля покупката. Ако все пак парите не са толкова важни за вас и искате да постигне нещо, което е невъзможно с един телефон, това устройство е чудесен избор за всеки фотограф.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS