Protest_Bulgaria_bodies

Последните няколко дни в българските телекомуникационни среди се случи един немалък срив на ценностната система на милиони потребители. Globul стана Telenor, а те доведоха iPhone на нормални цени! Една тема, която завладя фейсбук и всеки втори коментираше колко по-яки били цените, как това било нормално в развитите държави, как най-сетне, видиш ли, дошъл моментът, в който новият оператор ще забие пестник в лицето на конкурентите. Започнаха безброй спорове за тарифни планове, минути и мегабайти. Почна се едно безкрайно мерене на… сещате се кое. „Тарифата ми е много по-добра от тарифата ти“ – аз чувах само това, дори от себе си, което в един момент ме стресна силно. По дяволите, в момента сме на прага на срив в държавата за пореден път! Избрахме нов/стар кабинет, а от това зависи бъдещето ни, но това не попречи на най-важната тема в устата на всеки да е „iPhone най-сетне е евтин“.

ВИЖ ОЩЕ: Мегапиксели, мегапиксели

Дали се опитваме да избягаме от реалността, или българите просто сме си такива – игнориращи и непрестанно мрънкащи. Да, казвам го смело, мрънкаме за всичко. За нещата, за които имаме причина и за тези, за които нямаме. Дали от това ни става по-лесно? Надявам се, защото чувствам, че е едно от основните неща, което ни определя като нация.

Дали нещо зловещо трябва да се случи, за да погледнем важните неща в очите и да си кажем, че имаме нужда от промяна? Е, какво зловещо нещо може да се случи – да се самозапали някой пред Президентството? Опа… това се случи вече…

Надявам се, че поне част от вас ще разберат смисъла на тази статия. Статия? Не – това е отворено писмо към българския гражданин. Погледни живота си в очите, погледни решенията, които вземаш, размисли дали това е начинът, по който ти и децата ти трябва да живеят. Около теб е пълно със страдание, беднотия и нужда от промяна. Тези неща няма да се подобрят от само себе си. Знам, че имаш нужда от катализатор, от нещо, което да запали фитила ти, за да избухнеш, както го направи преди 25 години, както го направи през 1997 г. Знам, че прагът на търпимост, който ние, българите, имаме, е много, ама много-висок, но съм сигурен, че не трябва да е безкраен. Тази тежка ситуация можем да игнорираме, правим го, но не това е начинът…..

Искам да поясня, че това не е политически пост, не съм против никого в този парламент. Искам да дам шанс на лидерите да ни водят към по-добро бъдеще и фактът, че тази коалиция от толкова различни партии се случи, ме кара да гледам на нещата с надежда! Обаче, ако за пореден път остана разочарован, гладен и беден – аз, българинът, мисля, че това ще е последният шанс, който вие, управляващите, ще имате, преди гражданите да видят правилния изход от ситуацията на нашата малка, но прекрасна държава.

Искам тези кадри да се отпечатат в съзнанието ни и когато се появи още по-ниска цена за iPhone 6 да се сетим, че не можем да избягаме от важните неща в живота.

Сподели
Предишна страницаLG G Watch R вече е наличен в Google Play Store
Следваща страницаКак да се отпуснем с бинауралните тонове
Мисията ни е да предоставяме качествена и актуална информация в българския уеб за любопитната ни, ангажирана аудитория. Покриваме как иновациите в технологичния свят всеки ден променят начина, по който общуваме, правим бизнес и създаваме култура като едно глобално общество. Давайки гръмък глас на талантливите ни автори, ние непрестанно информираме модерния дигитален човек за света.