По мъжки за брадата и поддръжката ѝ

0

Темата за мъжката брада, коса и стайлинг. За някои притеснителна, за други – направо табу, но така или иначе идеята един мъж да изглежда добре става все по-актуална. У нас през последните години все повече мъже започват да обръщат внимание на външния си вид, но има и такива, които все още вярват, че това е леко анти мъжкарско. Е, тази статия е за всички, без значение в какво вярват.

А какво се изисква за поддръжката на един мъж? Обикновено не е много, но е важно да е каквото трябва. В зависимост от прическата и наличието/липсата на брада, продуктите може да се сведат до хубав шампоан, който да не изсушава кожата, защото така може да предизвика обелване на скалпа и да заприличате на човек с много пърхот. Трябва ви малко лак/вакса, ако ще правите някоя по-здрава прическа, като тук също не бих препоръчал продукти под 10-15 лв. Със сигурност ще ви трябва продукт за почистване и хидратация на лицето, както и нещичко за подхранване на брадата.

Ако сте решили да пускате брада, то със сигурност се заредете с търпение, малко повече пари и преместете будилника си с около 10 мин, защото сутрин вече няма да може да се оправяте за 5 минути. Казвам го от личен опит като човек, който през последната 1 година не е ползвал самобръсначка. Да, през изминалите 12 месеца се стараех да поддържам малко по-дълга брада, като единствено съм я оформял с тример.

И като стана дума за брада и тримери, новите предложения на Philips Series 7000 са може би най-хубавият подарък, който може да си направите. С цена от ~150 лв., новият продукт на компанията предлага богат комплект от приставки, дълъг живот на батерията и забележете – мощен вакуумен механизъм, който улавя подстриганите косми в движение, като не им позволява да се разхвърчат наоколо. Казано по друг начин, жена ви вече ще ви обича повече, след като не правите любимата й баня на кочина след всяко оформяне на брадата или косата.

Лично аз ползвам този тример вече няколко седмици и съм доста доволен. За цената си предлага доста функционалности и лесно може да оформяте дори брада, която е по-дълга. С допълнителните приставки може да ударите по един откос на мустаците, да отсечете или оформите бакенбардите и да придадете желаната форма на брадичката и долната челюст. Ако пък не обичате да се бръснете, но не искате и да имате дълга брада, тримерът предлага опции за подстригване от 0,5 до 10 мм, като на 0,5 мм определено реже косъма доста фино и прецизно.

luba6kyЗа батерията мнението ми също е положително. Една седмица на морето с едно/две зареждания и ползване всеки ден – не е зле. През това време опитах да ползвам тримера в доста нестандартни ситуации и в новото ми видео може да видите къде пробвах подкъся и оформя брадата си. Разбира се, някои от ситуациите са прекалено нестандартни и аналогични на филм с Джеймс Бонд, но като изключим това, с този уред спокойно може да тримнете в колата, докато киснете в задръстване. Що се отнася до вакуумния механизъм позволяващ това, там нещата са на ниво, стига да имате къса брада. Тогава наистина ще обира голяма част от подстриганата брада. Ако сте с дълга, или пък решите да си подстригвате косата с нея (което също опитах), тогава няма да се справи да събира всичко, но пак е по-добре, отколкото с обикновена машинка.

И така, ако сте решили да влизате в манастир (a.k.a. да следвате съвременната мода), една такава джаджа под ръка никога няма да ви е излишна. Не е като да посетите професионален барбър, но за лична грижа ще ви свърши работа.