blackberry-z3

Blackberry спомена Z3 на Световния мобилен конгрес в Барселона, но не даде много допълнителна информация за устройството. Месец по-късно се появява и снимка на смартфона, макар и в не много добро качество.

На нея се вижда новото устройство от среден клас на компанията, заедно със Z10 и Z30. За разлика от своите събратя Z3 има по-консервативен дизайн с прави ъгли и изчистени линии. Устройството външно се различава от последните модели на компанията, което може би изразява желанието на Blackberry да си върне доверието на корпоративните си потребители.

Blackberry Z3 ще има 5-инчов дисплей, операционна система Blackberry 10.2.1 и иновативна система за удължаване живота на батерията, но останалите характеристики на устройството все още не са известни. Смартфонът е част от ново партньорство между Blackberry и компания Foxconn, което трябва да намали производствените разходи на канадската компания. Премиерата на Blacberry Z3 ще бъде в Индонезия и се очаква първоначалната цена да бъде под 200 долара.