След няколко плъзнали слуха за HTC One E9+ (A55) из интернет, беше въпрос на време този нов смартфон от HTC да бъде официално обявен от компанията. Тук тя използва интересната тактика просто да го публикува на сайта си в Китай  без много шум. Снимките са били забелязани от потребители, а освен тях, на страницата се виждат и спецификациите на смартфона.

Това, което можете да очаквате от One E9+, е 5.5-инчов Quad HD дисплей с 534 ppi гъстота на пикселите. Въпреки тази информация, странното е, че на сайта пише също 1080p резолюция, което не се връзва. Силата на това HTC идва от 64-битов MediaTek MT6795M чипсет с 8-ядрен процесор. Паметта е 2GB, а вътрешната такава 16GB с възможност за разширяване чрез microSD карта. Камерата е 13-мегапикселова, а за селфита имате 4-мегапикселова такава с UltraPixel технологията. А защо не One E9+ да не поддържа две SIM карти, както и LTE? Да, защо не, наистина. Също така виждате, че има станалите задължителни за One смартфоните предни стерео говорители.

Батерията му е 2800mAh, а смартфонът тежи 150 грама. Операционната система, разбира се, е Android 5.0 Lollipop с последната версия потребителски интерфейс HTC Sense 7. Ако ви интересуват цветовете, в които ще се предлага новото HTC, те са тъмно сиво, златисто и двуцветен златисто-розов. Не знаем още дали One E9+ ще се предлага в Европа, но предстои да разберем и това. Вижте снимки:

htc-one-e9-plus-a55-2

htc-one-e9-plus-a55-3

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS