nelson mandela

Вчера вечерта си отиде един от най-великите лидери и хора в историята на човечеството. На 95 години ни напусна Нелсън Мандела, който показа и доказа на света какво означава да се бориш за това, в което вярваш. Той бе лидер на любовта и мира.

През последните няколко години Мандела имаше различни здравословни проблеми, като включително премина и през няколко хоспитализации, заради белодробни инфекции. Той прекара последните си месеци в болницата, в която беше приет на 8-ми юни в изключително тежко състояние.

Едно момче от Южна Африка, родено през 1918г, в последствие се превърна в мъжа, който имаше силите, идеите и куража да измъкне една нация от мрака, в който беше попаднала и да я издигне до светлината на демокрацията.

Мандела е доказателство за това, че нито затворът, в който той прекарва 27 години от живота си, нито хората, които са срещу него могат да сломят човешкия дух, търсещ свобода и любов. Първият чернокож президент на Южна Африка призоваваше за многорасова демокрация, която той наричаше “нация с цветовете на дъгата”. Той беше човек, който се бореше за всички в името на всички.

Нелсън Мандела живя 95 години, но това, за което се бореше и това, което успя да постигне ще живее вечно в сърцето и съзнанието на онези, които вярват в това, в което той вярваше.

Почивай в мир.