xiaomi-mi-note-pro-2

Някои от потребителите, притежаващи Mi Note Pro, се оплакват от прегряване. Устройството е с процесор Snapdragon 810, който може да е причината за този проблем. Продажбите на фаблета стартираха днес в Китай, а вече се съобщава за изгорели дънни платки и дисплеи. Част от потребителите казват, че Mi Note Pro прегрява много по време на зареждане.

Xiaomi използва 5 различни патента, създадени за предотвратяване на проблеми с прегряване, които се твърдеше, че има новият чип на Qualcomm. Имаше спекулации, че именно това накара Samsung да използва своя Exynos 7420 чипсет за Galaxy S6 и S6 edge.

Разбира се, има вероятност Snapdragon 810 да не е виновникът за оплакванията на потребителите. Вицепрезидентът на маркетинга на Qualcomm миналата седмица заяви, че чипът никога не е прегрявал на устройства, предназначени за продажба. Той призна, че HTC One M9 и LG G Flex 2 в началото са имали подобен проблем, но бройките били тестови, а не за предлагане на пазара. Каквато и да причината за прегряване на Mi Note Pro, Xiaomi трябва бързо да намери решение.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS