Viber, едно от водещите приложения за разговори в света, обяви съществен ъпдейт, с който потребителите вече няма да губят данните си във Viber при смяна на мобилния номер или устройство. Този ъпдейт идва като продължение на стремежа на Viber да предостави изживяване без ограничения за всички свои потребители в платформата.

Новата функционалност ще донесе спокойствие на потребителите, които искат да съхранят разговорите и данните си при честа смяна на мобилния номер. Viber вече идентифицира поставянето на нова SIM карта в устройството и изисква синхронизиране на контактите. Само в няколко бързи стъпки потребителят може да прехвърли всички Viber данни към новия си номер.

При едновременна смяна на мобилния номер и на устройството с такова, което работи със същата операционна система, трябва първо всички контакти от старата карта и устройство да бъдат копирани в новото, а след това да се постави новата SIM и да се активира Viber.

„Смяната на мобилния номер е обичайна, дори честа практика в някои държави, а ние искаме да осигурим на потребителите си пълна защита на чат историята им и сваленото съдържание, когато решат да направят тази промяна“, сподели Джамел Агауа, глобален изпълнителен директор на Rakuten Viber.

При смяна на номера, Viber изпраща нотификации към всички контакти на потребителя, за да могат те да си запишат новия мобилен номер в списъка с контакти.