VP-samsung-Lee-Young-hee

Samsung представи плановете си за новите си устройства в интервю за Блумбърг. Дългоочакваният смартфон Galaxy S5 ще излезе най-късно до април месец, а компанията обмисля включването на скенер на ириса за сигурност като директен отговор на скенера за пръстови отпечатъци Touch ID на Apple.

[cquote] Потребителите не могли да различават Galaxy S4 от S3, новото поколение ще е напълно различно [/cquote]

Вицепрезидентът на мобилния отдел Лий Йанг-хи казва, че компанията ще представи нова версия на умния часовник Galaxy Gear едновременно с представянето на Galaxy S5. Очаква се Gear 2 да има “по-иновативни функции”, като “дизайнът” ще бъде подобрен. Топ моделът Galaxy S5 ще изглежда “много различно”, защото компанията се е върнала “към основите”. Йанг-хи твърди, че незадоволителните продажби на флагмана Galaxy S4 са такива, защото потребителите не са могли да различават предишното поколение от новото. 

Най-интересното разкритие на шефката се отнася до линията Galaxy Note. Тя потвърди, че четвъртата версия ще излезе през втората половина на тази година, като компанията обмисляла “тристранен дисплей”. Подобна концептуална разработка видяхме на CES 2013, когато Samsung показа смартфона Youm.