2. Направете си PayPal акаунт

Не бих могъл да стресирам достатъчно колко важно е това. Почти всички онлайн магазини в днешно време приемат плащания с тази услуга, но това не е единственото предимство. Плащайки чрез PayPal акаунта си вие не въвеждате никакви банкови данни при поръчка, което освен че спестява писане, ви предпазва от недоброжелатели.

Когато се регистрирате в PayPal, вие имате възможност да въведете там една или повече свои банкови карти. По този начин при онлайн пазаруване в даден магазин ще е необходимо да въведете само потребителско име (email) и парола, след което да изберете карта за съответното плащане. В повечето случаи може и да не ви се налага да ги въвеждате (ако сте на персоналния си компютър и там сте останали логнати в PayPal). Въпреки това препоръчвам винаги да излизате от акаунта си от съображения за сигурност.

paypal-bigДруго предимство на PayPal е, че можете да получавате плащания — дали за някакви услуги, или ако просто приятел има да ви върне малък заем. Таксите за превод са изключително ниски, след което сумите могат да бъдат използвани за по-късно плащане от ваша страна, а можете и да ги преведете по банковата си сметка (тази операция изисква 5 работни дни за изпълнение и таксата при нея е 2 евро).

Важно: Съветвам паролата за PayPal акаунта ви да е различна от всяка една друга парола, която ползвате.