Годината е към края си и няма какво повече да очакваме, което да бъде обявено в рамките на 2015. За сметка на това, 2016 година изглежда ще бъде много забавна откъм мобилни технологии и още от сега можем да си представим какво ще ни бъде представено на Consumer Electronics Show или пък на Световния мобилен конгрес. Тези две събития са едни от най-големите през годината и ще се проведат в Барселона и Лас Вегас съответно. Тогава ставаме свидетели на най-много представени устройства.

Поради същата тази причина можем да кажем, че едни от най-важните премиери ще се проведат през първата половина на 2016 година. Сега пък ще изброим пет от най-очакваните за следващата година смартфони, които ще ни бъдат показани точно в рамките на първите няколко месеца.

Asus Zenfone 3

asus-zenfone-2-zenui

Zenfone 2 беше един от нашумелите телефони през тази година – здрави характеристики, включващи цели 4GB RAM памет, както и достъпна цена под 400 долара. Какво ли ще представят Asus с новото си устройство през януари? Очакваме още по-добри характеристики, акомпанирани със сензор за пръстови отпечатъци – тази функционалност все пак стана едва ли не задължителна през последната година. Дали Asus Zenfone 3 ще се представи толкова добре, колкото предшественика си, остава да разберем.

HTC One M10

HTC-One-M9-Luba6ky

HTC напоследък не се справят както биха искали. Но може би със следващия One в лицето на M10 това ще се промени. За сега не знаем абсолютно нищо за следващото устройство от HTC, но то трябва да бъде представено на Световния мобилен конгрес. И ако съдим по предишни събития, тъй като M9 не беше кой знае колко по-различен от M8, то One M10 трябва да покаже нещо наистина грабващо, за да запази интереса на потребителите.

LG G5

LG G4 Picture

Един от любимите смартфони на потребителите през 2015 година беше LG G4. Компанията обаче продължава да натиста и най-пресните слухове сочат, че LG G5 може да се появи още през февруари. Освен това най-вероятно ще кажем чао на кожения гръб, за сметка на изцяло метален корпус, 21-мегапикселова камера и процесор Snapdragon 820. Дали LG ще оправдаят очакванията, ще разберем през 2016 година.

Samsung Galaxy S7

Samsung-Galaxy-Note-Edge-Picture-33

Ето го и флагмата сред една от най-продаваните серии смартфони в света. Все още не се знае кога точно трябва да очакваме Galaxy S7, но според слуховете можем да го видим дори и през февруари. От него можем да очакваме още по-добра камера, процесор Exynos 8890 или Snapdragon 820, както и бленуваната micro SD карта. Говори се дори за оптимизация на софтуера с помощта на Google. Дали всичко това ще се случи?

Sony Xperia Z6

Sony Xperia Z5 Compact Picture

Слуховете съобщават, че догодина може да видим цели пет Xperia смартфона. Един от тях – Xperia Z6 – ще се счита за флагман на 2016 година и ще ни предостави познатата водоустойчивост в тънък и изискан динайн. Това ще е поредният смартфон с процесор Snapdragon 820 от Qualcomm. Дали този път Sony ще решат да направят дисплей с изцяло 4K резолюция? Това е въпросът, който си задаваме, когато говорим за следващата Xperia.

Е, това са едни от най-чаканите флагмани за 2016 година; или поне за първата ѝ половина. Какво мислите вие за тях? Очаквате ли някой конкретен с нетърпение? Споделете с нас в коментарите.

2 Коментари

  1. Аз лично чакам с интерес HTC и SONY.
    Другите отдавна не ме интересуват толкова, че да ми е интересно и нетърпеливо.

  2. Asus са супер готина марка. И таблетите, и gsm-ите им са доста читави. Лошото е, че не са популярна марка у нас и за всяко нещо трябва да се търчи до оторизирания сервиз, а там режат главите откъм кръста. С 300 зора си намерих дисплей от Китай и спасих положението. Сега за един микрофон ми казаха около 100лв с диагностиката. УжасТ. Повечето телефони май са направени да се хвърлят при първия проблем

Comments are closed.