1. Удобство

Естествено, че първата причина, която би ви накарала да си купите ултрабук/ноутбук, е удобството. Лаптопите тип ултрабук са изключително леки, малки и удобни. Това ги прави идеални за работа и пътуване. Ако сте от хората, които им се налага да вършат работа навън, то такъв тип лаптоп е идеален за вас. Масата от по-малко от килограм и половина ще ви позволи да носите машината навсякъде със себе си. Удобният 13-инчов екран на Dell XPS 13 е достатъчно голям, за да вършите работа на него без да се чувствате притиснати от малките размери. За лесния пренос допринася и миниатюрното зарядно, което изобщо не е трудно за прибиране и разнасяне.

Друго удобство би било оригиналната чанта на Dell, с която също бихте могли да се сдобиете. На цена от около стотина лева, тя е възможно най-удобна за едно рамо, която аз лично мога да си представя. В нея ще имате място както за лаптопа, така и за един куп папки и документи (отделени от машината в собствено отделение). Малък джоб, в който можете да поставите останалите си неща като ключове, портфейл, телефон и т.н., също присъства.

Dell XPS 13 Picture 2

2. Батерията

Другата причина, която може да ви накара да си вземете малък ултрабук е батерията, очевидно. Този тип лаптопи се славят с невероятна издръжливост. При Dell XPS 13 това важи с пълна сила. Да, неговата батерия е само с 4 клетки, но това в никакъв случай не пречи. При средна натовареност на работа батерията на новия Dell издържа между 8 и 10 часа, което е супер резултат.

В случая ще можете да взимате компютъра с вас сутрин и да работите цял ден с него без никакъв проблем. А какво по-хубаво от това да не се налага да сте закачени с кабел за контакта? Разбира се, до тук коментираме общи предимства на ултрабук лаптопите пред всички останали, така че нека погледнем защо бихте могли да си вземете Dell XPS 13 вместо друг лаптоп от тизи тип.