Снимка: Flickr / Ben Torode
Снимка: Flickr / Ben Torode
Снимка: Flickr / Ben Torode

Спомняте ли си времето, когато да нямаш профил във Facebook не предизвикваше мълчание и странни погледи, а да презареждаш страници в интернет по цял ден се смяташе за чисто и просто пристрастяване? Е, времената се променят. Смартфоните, таблетите и леките лаптопи ни дадоха не просто нов начин, по който да използваме компютри — те промениха из основи начина, по който общуваме, мислим и живеем.

За добро или лошо, намерихме няколко интересни статистики как интернет е променил света и хората през 2013 г. И да, ние сме също толкова изненадани, колкото ще бъдете след броени секунди.

Facebook и Twitter надминаха порното като дейност #1 в интернет. Това показа анализ на активността на 10 милиона интернет потребители, направено от учения Бил Тансър. Малко по-късно, той написа книгата „Кликове: Какво милиони хора правят онлайн и защо има значение“, в която разглежда как свързаността коренно е променила начина, по който живеем. (Reuters)

25 процента от потребителите на Facebook не се интересуват от настройките за сигурност, съобщи изследване на агенция Velocity Digital. През годината станахме свидетели на много интересни случаи на хора, които постват грешните неща в грешното време — губейки работата, авторитета и дори семействата си като последствие на своето лекомислие. (Velocity Digital)

Една четвърт от собствениците на смартфони не се сещат кога последно са прекарали ден офлайн, показа новинарският портал за маркетинг MarketingProfs. Всички познаваме поне един човек, който наистина не може да се откъсне от своя телефон по цял ден. И по всичко личи, че това клише става все по-често срещана реалност сред хората.

YouTube достига до повече млади хора, отколкото която и да е телевизия, разкриха данни за гледаемостта в САЩ. Ако още мислите, че телизията е лесен начин да достигнете до масите — помислете отново. Защото мнозинството от хора между 18 и 34 години предпочитат да следят любимите си канали в YouTube, отколкото да ядат чипс на дивана с дистанционното в ръка. (Jeff Bulas)

Всяка секунда, двама човека се регистрират в социалната мрежа за бизнес LinkedIn. Платформата е богат източник на информация за професионално развитие и мненията по актуални въпроси на най-успелите предприемачи в света. Доказано е, че липсата или лошия изглед на вашия LinkedIn профил може да ви коства кандидатстването за нова работна позиция

2 Коментари

Comments are closed.