таблетите

Таблетите се превърнаха много бързо в едни от най-желаните продукти от потребителската електроника. Всеки мобилен оператор и всеки магазин за електроника вече ги предлага, а производителите водят ожесточена борба за вниманието на своите потенциални клиенти. Нов доклад, създаден от компанията за пазарни проучвания NPD Group, показва нови впечатляващи данни за пазара на таблетите. Според тях те са стоката, която бележи най-растеж сред всички смарт устройства. Докладът им показва, че за настоящата 2104. има растеж от 35 милиона потребителя на таблети. Данните посочват и някои от най-честите употреби на популярните устройства.

ВИЖ ОЩЕ: Youtube с полезна услуга за създателите на клипове

55% от потребителите използват таблетите за видео функции, което включва видео разговори, гледане на филми и клипчета, както и заснемане на съдържание. В това се включва и гледането на филми чрез абонамент. Това е много благоприятен факт за всички компании, които предлагат такива услуги.
По възрастови групи най-много видео съдържание се консумира от хората на възраст между 18-35 години, това са 67% от тях.

Социолозите споделят мнението, че промотирането на тези най-използвани функции на таблетите от страна на операторите ще доведе и до увеличено търсене на абонаментните планове с мобилен интернет.

Производителите като че ли са заложили повече на рекламата на носими аксесоари тази година, но все още няма актуални данни за потребителските нагласи спрямо тях.