microsoft surface 2

Късно снощи Microsoft показа официално наследника на таблета Surface RT, носещ името Surface 2. Дизайнът остава непроменен, но хардуерът е сериозно обмислен от Microsoft. Новият таблет пристига с по-бързия Tegra 4 чип и 1080p дисплей.

Microsoft Surface 2 е по-лек и по-тънък и пристига с 10.6-инчов ClearType Full HD дисплей с резолюция от 1920 на 1080 пиксела, Tegra 4 чип с тактова честота от 1.7 GHz и USB 3.0 порт, поддържащ четири пъти по-високи скорости на трансфер. Новият таблет има 4 GB RAM, което е двойно в сравнение с предишното поколение. Камерите са две – 5-мегапикселова задна и 3.5-мегапикселова предна, като и двете могат да заснемат видео с резолюция от 1080p, при това дори в условия на липса на светлина. Вариантите за вградена памет са два – 32 или 64 GB.

Surface 2 ще се предлага с Windows RT 8.1 операционна система, която предлага подобрения в мултитаскинга, търсенето, персонализацията и вградените приложения. Microsoft предлага безплатно и целия Microsoft Office 2013 RT офис пакет при покупка на таблета.

microsoft-surface-covers

Ако пък искате клавиатура със своя Surface 2, Microsoft предлага три варианта: Touch Cover 2, Type Cover 2 и новия Power Cover.

Таблетът пристига и с подарък – 200 GB облачно пространство в SkyDrive за период от две години. Купувачите получават и безплатен едногодишен достъп до WiFi горещи точки на Skype и една година безплатни интернационални Skype разговори.

Предварителните поръчки на Surface 2 стартират днес. Таблетът ще е достъпен от 22 октомври на цена от 449 долара за 32 GB версия и 499 долара за 64 GB версия.