Преди малко свърши събитието на HTC и Microsoft, на което бяха представени новите смартфони 8X и 8S.  Не можем да отречем, че новите устройства изглеждат повече от добре. Този път са се постарали.

HTC 8X ще се предлага в четири цвята в началото на ноември – жълто, черно, червено и синьо. Компанията ги нарича California Blue, Graphite Black, Flame Red и Limelight Yellow. Европейските оператори ще предлагат само синята, черната  и жълтата версия на смартфона.

HTC 8X е с 4.3-инчов 720p HD super LCD 2 дисплей и двуядрен процесор с работна честота от 1.5GHz. RAM паметта е 1 GB, а вградената  – 16 GB, като смартфонът поддържа и NFC технологията.

Може би най-голямата промяна за Windows Phone смарфоните е добавянето на Beats Audio технологията. HTC прави това за първи път във Windows устройство.

Камерата на устройството е 8-мегапикселова с LED светкавица, което попринцип вече е стандарт при новите смартфони. Интересното тук е какво са направили HTC с предната камера. Тя е 2.1-мегапикселова с  f/2.0 лещи и BSI сензор. Камерата може да записва в 1080p. Другата новина е, че HTC включва чипа за по-добро снимане ImageSense за първи път във Windows смартфон.

За цени, разбира се, никой не говори, но HTC обеща да видим устройството през ноември на пазара. Американските оператори, които ще предлагат 8X са: AT&T и T-Mobile, докато европейските включват: Orange, O2 Telefonica, MTS, Three UK, T-Mobile и Vodafone. Все още няма информация кога устройството ще пристигне в България.

Изображения: The Verge

 

Сподели
Предишна страницаСъбитието на HTC (на живо) !
Следваща страницаОфициално: HTC представи и 8S с Windows Phone 8
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg