Събитието на HTC приключи преди малко. Компанията представи нови две устройства – 8X и 8S с операционната система Windows Phone 8. 8X е с по-голям дисплей, а 8S е неговият малък брат.

Не можем да отречем, че дизайнът на 8S е страхотен. Компанията е преплела няколко цвята във всеки вариант на смартфона.

8S пристига с 4-инчов WVGA дисплей, двуядрен процесор с тактова честота от 1GHz, 512 RAM памет и 4 GB вградена памет. Както при 8X, технологията Beats Audio е интегрирана и тук. След като потребителят прикачи слушалките към телефона, на екрана излиза известие, което позволява да се изключи Beats Audio подобрението.

Смартфонът няма предна камера, което значи, че потребителите няма да могат да се възползват от специалните възможности, които предлага Skype видео разговорът във Windows Phone 8. Задната камера е 5-мегапикселова с f/2.8 апертура и 35mm лещи, които позволяват на потребителите да записват видео клипове в 720p. Ако 4 GB не са достатъчни за потребителите на 8S, компанията предлага и MicroSD слот за добавяне на допълнителна. Смартфонът се предлага в четири цвята: Domino, Fiesta Red, Atlantic Blue и High-Rise Gray. Батерията е несменяема.

Все още няма обявени цени на устройството, но HTC каза, че и двата смартфона ще се предлагат през ноември.

 

Изображения: The Verge и Gizmodo

Сподели
Предишна страницаОфициално: HTC представи 8X с Windows Phone 8
Следваща страницаЕксклузивно: От Мтел са готови с ъпдейта за Samsung Galaxy Note
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg