Тази година Samsung заложи на новия дизайн и по-премиум материали, за да се бори с конкуренцията. Samsung Galaxy S6 Edge идва с метален корпус, като отпред и отзад има стъклени панели. Голямата разлика тук е в извивката от двете страни, която придава уникалността на този модел. Телефонът определено изглежда добре и в сравнение с всичко, което видяхме от корейците до този момент, може да кажем, че е сред най-добрите им попадения. Усещането му е точно като на премиум телефон, както трябва и да бъде.

ВИЖ ОЩЕ: Samsung Galaxy S6 – признанието на Samsung, че грешеше

Samsung не се фокусира само върху дизайна, друг важен елемент при новия флагман е процесорът – 8-ядреният Samsung Exynos чип. В допълнение имаме и 5.1-инчов QHD Super AMOLED дисплей, 3GB RAM, избор между 32/64/128GB вградена памет, 16-мегапикселова задна камера с оптична стабилизация на изображението. Устройството е с нов сензор за пръстови отпечатъци в хоум бутона, който вече не изисква да си плъзнете пръста върху него. Към характеристиките още влизат вградена поддръжка на Qi и PMA безжично зареждане, по-добро USB зареждане, което е с 1.5 пъти по-бързо отколкото при Galaxy S5, говорител, който осигурява 1.5 пъти по-силен звук и вградена поддръжка на разплащателната система на корейцитя Samsung Pay, използваща или NFC, или MFT (LoopPay) технология за транзакции.

Факт са подобрен дизайн и технолгии, но всичко това си има цена. Едни от отличителните белези на смартфоните на Samsung бяха възможността за смяна на батерията, слотове за microSD карти и водоустойчивост – нито едно, от които няма да намерите в новите S6 и Samsung Galaxy S6 Edge. Това може да не се хареса на част от феновете на марката, разчитащи на тези функции, но едно е ясно – приоритет на Samsung е дизайнът, дори и това да доведе до по-малка потребителска база.  Софтуерът вече предлага 40% по-малко функции, отколкото в S5.

Едно трябва да признаем – Galaxy S6 и Samsung Galaxy S6 Edge може би са едни от най-красивите флагмани, които Samsung е представяла до момента. Само че с една малка, но важна подробност – голяма част от този дизайн е копие на други вече съществуващи продукти, а материалите, използвани за направата им, далеч не са нещо ново и иновативно.

Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 Edge Picture 2 Samsung Galaxy S6 Edge Picture 3 Samsung Galaxy S6 Edge Picture 5 Samsung Galaxy S6 Edge Picture 6 Samsung Galaxy S6 Edge Picture Samsung Galaxy S6 Picture 1 Samsung Galaxy S6 Picture 2