Android-Wear-hands-on-steps

Собственици на няколко различни модела смарт часовници с Android Wear (Sony Smartwatch 3, LG G Watch и Moto 360 до този момент) съобщиха за обновление до Android Wear 5.0.2. Тази версия изглежда не добавя съществени нови възможности, а по-скоро поправя различни бъгове.

Виж още: Моят първи път с Windows Phone: Microsoft Lumia 535

Motorola публикува информация за новата актуализация и в нея основните промени са свързани с оптимизация на системата и обновления за сигурността. Някои от потребителите на Android Wear устройства с 5.0.2 съобщават, че забелязват леко увеличение в скоростта при изпълнение на различни задачи. В официалните форуми на Android Wear има тема, в която се обсъждат и проблемите свързани със синхронизация при Google Fit. Служител от Google потвърди, че с Android Wear 5.0.2 този проблем се отстранява.

Както всички останали Android Wear ъпдейти, така и при този пускането е поетапно и не е ясно кога точно ще пристигне  при всички потребители. Практиката показва, че при някои от устройствата обновленията се активират по регионален принцип.