Galaxy Tab 4 Nook

Ако обичате да четете, то поредната добра новина за вас идва от Samsung и Barnes & Noble – компаниите обявиха новия таблет, по който са работили съвместно. Galaxy Tab 4 Nook е 7-инчово устройство с фокус върху любителите на книгите и цели да конкурира Kindle Fire HDX и Nexus 7.

Това е първият признак за съживяване на бранда Nook, който така и не успява да се пребори с Amazon в сферата на електронните четци, въпреки добрите си качества. Този път шансът му е по-голям, ако вземем предвид популярността и маркетинговата тежест на Samsung и Barnes & Noble.

Хардуерът на новия таблет е идентичен с този на анонсирания през април от корейската компания Samsung Galaxy Tab 4 7.0. Той разполага със екран 7-инчов екран с резолюция от 1280 х 800 пиксела, 1.2 GHz четириядрен процесор Cortex – A7 CPU и 1.5GB RAM. Galaxy Tab 4 Nook ще тежи само 276 грама и ще има слот за MicroSD карта, с която ще можете да увеличите вградената памет. Засега все още не е ясно колко ще е тя, но оригиналният Galaxy Tab 4 7.0 е в два варианта – с 8GB и с 16GB.

По отношение на софтуера обаче Galaxy Tab 4 Nook би трябвало да е доста различен от „близнака“ си, благодарение на потребителския интерфейс на Nook. С него ще разполагате с лесен достъп до дигиталната колекция от над три милиона книги , списания и вестници на Barnes & Noble. За сметка на това някои от основните функционалности на Android със сигурност ще бъдат ограничени.

Очаква се Galaxy Tab 4 Nook да бъде пуснат в продажба в началото на август, вероятно първо на американския пазар. Засега не е уточнено колко ще струва, но се предполага, че цената му ще е по-ниска от обявените 200 долара, за които ще можете да купите Galaxy Tab 4 7.0.