Рекламите за първия десктоп гласов асистент и Bluetooth спийкър от Apple вървят стремглаво. HomePod излиза на пазара на 9 февруари, но днес имаме лоши новини за някои от потребителите, които може би смятат да се сдобият с него.

Според официалните спецификации на джаджата от сайта на Apple, HomePod ще може да стриймва съдържание единствено чрез Apple AirPlay. Това означава, че той ще може да бъде контролиран само от устройства с iOS и macOS — iPhone, iPad, iPod, Apple TV и Mac.

Потребителите със смартфони Android, които по някаква причина искат да се сдобият с HomePod, няма да могат да го използват, дори и да опитват да пускат музика от Android приложението на Apple Music. На всичкото отгоре, за да бъде първоначално настроен, говорителят изисква устройство с iOS 11 или по-нова.

Не е ясно дали Apple смятат да разширят поддръжката на HomePod чрез някакъв ъпдейт в бъдеще. За нещо подобно ще трябва да почакаме.

За всички, които използват продукти от екосистемата на Apple обаче — HomePod излиза на пазара в САЩ ($349), Великобритания (£319) и Австралия (A$499) на 9 февруари. По-късно през пролетта го очакваме и в други райони.