iWatch

iWatch

Apple не планира да представи Apple TVили iWatch на предстоящата Световна конференция на разработчиците (WWDC), сподели Джон Пасковски от Re/code.

Позовавайки се на източници, запознати с плановете но компанията, Пасковски потвърждава, че Apple ще се фокусира върху OS X 10.10, iOS 8 и може би новото приложение Healthbook, насочено към фитнес и здравна информация.

Източниците, цитирани от него твърдят, че Тим Кук няма да използва WWDC, за да представи така обсъждания умен часовник iWatch, нито Apple TV или дори софтуера, разработван за нея. WWDC, която започва на 2 юни ще бъде използвана за представяне на нов софтуер, както и в миналото, въпреки, че през 2012 например Apple показа на конференцията Pro Retina Macbook, а през 2013 – новия MacBook Air.

Тази информация се потвърждава от предвижданията на анализатора Ming-Chi Kuo, според които няма да видим Apple TV преди третото тримесечие на годината. Що се отнася до iWatch, който също се разработва от компанията, неговата поява се очаква в края на годината.

Тази новина може би ще разочарова феновете, които с нетърпение следят слуховете за бъдещия умен часовник на Apple, но както знаем, компанията е непредвидима и ревниво пази тайните, свързани с новите си устройства. Може би iWatch ще дебютира есента, заедно с iPhone 6, а може би не, ще трябва да изчакаме, за да разберем.