iphone 5c

iphone 5c

iPhone 5c беше представен миналата година, но не се оказа толкова успешен, както се очакваше. Слабият интерес от страна на потребителите явно е причина Apple да предприеме следващия си изненадващ ход. Вместо да се откаже от непопулярния модел, компанията ще пусне още един негов вариант. Според немския блог Caschys, 8-гигабайтова версия на iPhone 5c ще излезе на пазара, при това съвсем скоро – още утре, 18 март.

Като доказателство за плановете на компанията се цитира вътрешен имейл на европейския оператор О2 и една снимка на етикет, публикувана от Engadget.

iphone 5c

Новата версия ще бъде с 60 евро по-евтина от първоначалната и няма информация дали ще се предлага извън Европа. Освен намаления размер на вградената памет, промени по техническите характеристики няма да има, а цветовете, в които ще се предлага новия модел, ще са само синьо и бяло, поне в началото. Спорно е дали този ход ще бъде успешен, защото 8GB съвсем не са достатъчни за устройство, което няма разширителен слот, но все пак преценката остава в ръцете на самите потребители.

Разбира се, място за изненади винаги има, а що се отнася до Apple, ще можем да сме сигурни в информацията, едва утре, когато видим новия модел или респективно липсата му на пазара. Вие бихте ли направили компромис с размера на вградената памет, за да спестите 60 евро?

Сподели
Предишна страницаYahoo готви сериозен ъпдейт на Flickr
Следваща страницаРевю на Lenovo A3000
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.