Apple от край време използват собствени чипове за своите мобилни продукти. Процесорите Apple A8, A9, а скоро и A10, са очевиден пример. Когато става въпрос за безжична свързаност обаче, Купертино винаги са разчитали на Broadcom. Това може да се промени, след като от Forbes научаваме, че компанията изглежда от 5 години разработва свой собствен Bluetooth чип, който се очаква да дебютира с iPhone 7. Изглежда телефонът може да дойде не с Lightning слушалки, ами с безжични Bluetooth такива.

От известно време слушаме слухове за брандираните като AirPods безжични слушалки, но дали те ще се окажат реалност? Авторът на Forbes материала твърди, че знае за разработването на чипа, но не е сигурен, че той ще дебютира с iPhone 7 (колкото и логично да звучи това).

Възможно е на премиерата на iPhone 7 да видим Bluetooth слушалки с логото Beats, които отново според слухове, да представляват две отделни тапички, които да се зареждат в кутийка за съхранение. Остава да видим – iPhone 7 и по-големият му брат iPhone 7 Plus дебютират на 6 или 7 септември, с очакван старт на продажбите от 16 септември.