Днес си говорим за технологии. Kолко релаксиращо и приятно може да бъде това? Обичам да чета за новостите в света на технологиите, да се запознавам с новите устройства и да политам в бъдещето с тях.

Никак не ни е скучно през последните седмици. Видяхме Мобилния конгрес в Барселона, с редица красиви и „умни“ устройства.

HTC представиха своето ново бижу HTC One, a Samsung ни бомбардираха с Galaxy S4.

А през това време, наши сънародници се САМОЗАПАЛВАТ, РЕЖАТ ПРЪСТИТЕ СИ и протестират, защото нямат какво да дадат на децата си за закуска, обяд и вечеря.

protesters_try_to_extinguish_flames_from_a_protest_50020607ec

Чувствам се подтиснат от това, че се опитвам да насочвам вниманието си към технологиите, за да не натоварвам психиката си с тежката истина, истината по улиците на България. Мизерията, в която гние по-голямата част от народа, нашия народ, приятелите ни и колегите ни, хората, които се разминават с нас през деня.

Има ли технология, която да съживи самозапалилите се хора или да върне отрязания пръст на бизнесмена осъден за присвояване на 3 милиона лева? НЕ!

Искам ли да помогна? Искам ли да живея в една по-добра държава? А искам ли тази по-добра държава да е България или ще се възползвам от това, което българските политици усилено ми „помагат“ да избера – да се махна от родината си?

Бойко е виновен! Станишев е виновен!  Познато ли ви е това? Чувате ли го всеки ден, а казвате ли го? Не, не са виновни те, виновни сме ние, че го позволихме, че не направихме нищо за да кажем, че ни е писнало!

Връщайки се към технологиите бих коментирал, че ако приемем всичко това, което се случва навън като реалност, а това което правим в интернет за бягство от нея, то никога няма излезем от матрицата. Ще бъдем заземени в един успешен начин за контрол над масите. Един по-социален начин за манипулация, този свят, в който ние сами се поставяме със своята нерешителност.

Искате ли промяна? Какво бихте направили за да ви чуят?