HP днес ни показаха ново PC, което прилича доста повече на колонка отколкото на десктоп компютър. HP обаче точно това целят. Защо? Надяват се, че събирането на цял компютър в такава малка кутийка, която прилича повече на мебел, ще подтикне хората да го сложат на своето бюро, и най-вероятно така и ще стане. Все пак, всеки би искал да спести възможно най-много място, дори да живее в огромна къща.

Компютърът е наречен HP Pavilion Wave. Wave е висока триъгълна призма, със заоблени страни, покрита почти от ръб до ръб в woven black и white fabric. Точно тези цветове, карат призмата да прилича на спийкър. Има няколко USB порта, един от които е USB-C, HDMI порт, слот за SD карта.

jkastrenakes_160

Въпреки че Wave не е колонка, HP все пак го рекламира като такъв. Донякъде това не е лъжа, защото малкият компютър е оборудван с голям централен спийкър, който разпръсква музиката навсякъде от косия връх на устройството. Свири доста силно, но определено не може да се сравнява със спийкърите на JBL или BOSE.

Ще се продава с Skylake процесор от i3 до i5, с 1TB хард диск или 128GB SSD, между 8 и 16GB RAM и или с вградени графики, или с такива на AMD – R9 M470 GPU. С вградените такива, машината се предполага, че ще може да работи с два HD дисплея, или само с един 4K. Компютъра пристига също с вградени микрофони, за да може да работи с Cortana.

Излиза в продажба другия месец със стартова цена от $529.99. HP се надяват да успеят с този нов компютър и той да се разпространи особено сред децата.