След като ви информирахме първи за новата оферта на М-тел – Mega Loop Summer, време е за малко информация от кухнята и на BOB.

Основната цел на бранда BOB е да предлага ниски цени на национални разговори и текстови съобщения и най-базовите услуги като Clip, Clir и Гласова поща.

Преди месец свърши уникалната промоция Super BOB, която включваше 1000 минути към всички национални мрежи и 500 смс-а само за 14.90 лв. Минутите бяха разделени на 500 минути към фиксирани оператори и 500 към всички мобилни оператори. Разбира се, договорът отново е безсрочен и може да бъде прекратен по всяко време с едномесечно предизвестие.

А сега, отново пикантни новини от кухнята на BOB. Виртуалният оператор готви нов тарифен план, който отново да разчупи пазара. Спекулира се, че той ще бъде пуснат на пазара или този месец на 20 число, или през август, отново на 20. Очаква се новият тарифен план да бъде подобен на Super BOB, като този път да са включени повече национални минути и неограничен мобилен интернет. Това решение изглежда ще е провокирано от намаляването на цените за терминиране в мрежите на операторите, което настъпи в началото на този месец.

Освен това, включените минути ще важат и към международни мрежи от Зона 1. Най-интересната спекулация по темата е, че след изчерпването на включените минути, цената за минута разговор ще е от порядъка на 0.05 лв/минута.

Потребител gog88 информира, че БОБ готви и специална оферта, която включва закупуването на бюджетен телефон на Samsung за само 0.50лв. Става въпрос за Samsung E1200. Телефонът ще може да бъде закупен за тази цена само при подписването на тримесечен договор на тарифа BigBoB. Ако клиентите не желаят да подписват срочни договори, могат да си закупят телефона за 10.90 лв и да подпишат безсрочен договор на базовата тарифа без месечна такса.

ЪПДЕЙТ: БОБ пусна офертата с телефона – повече информация тук

Новият план, който според запознати, ще се казва Smart BOB и ще включва 1000 минути към национални мрежи и 1GB или 512 MB интернет. Месечната такса би трябвало да е около 20-25 лв. След изчерпването на включените мегабайти в плана, скоростта ще бъде намалена на 64 kbps. Има и друг вариант. Австрийският БОБ, например, предлага 1 GB включен интернет в плана си за смартфони, след което се заплаща по 4 евро на всеки следващ започнат гигабайт. Възможно е същата практика да се приложи и при нас, в България.

Разбира се, тази информация все още не е потвърдена официално от представител на БОБ, но е напълно възможно да излезе ако не същата, то поне подобна оферта, защото нуждата от мобилен интернет все повече нараства.