От вчерашното си вълнение покрай новия iPhone и Apple Watch, може би сте забравили, за PlayStation 4 Pro. Е, ние обаче не сме. Преди по-малко от месец ви съобщихме, че подобрена версия на PS4 излиза на 7 септември. Вижте какво ново всъщност ни предлага тя.

Конзолата с кодово име – Neo, е подобрена версия на тригодишния PS4. Хардуерът вече е с доста по-бърз процесор, по-добри графики и най-важното – поддържа 4K. Излиза на 10 ноември и ще струва 399 долара, като още сега можете да направите своите предварителни поръчки. Ще се продава паралелно с базовия PS4, няма да го замени и новите игри ще могат да се играят и на стария хардуер.

На Neo ще можете да се насладите на 4K и HDR видео, благодарение на обновения GPU. Новата конзола пристига с 1TB хард диск. Марк Серни на събитието вчера сподели, че идеята на PS4 Pro е да подобри многократно изживяването по време на игра.

Игри като Call of Duty: Infinite Warfare и Modern Warfare: Remastered ще бъдат още по-уникални и ще имате много повече възможности в тях още от ден 1 от пускането на Neo. Battelfield 1 и FIFA 16 ще бъдат достъпни по-късно тази година, а Mass Effect: Andromeda – чак другата година.

PlayStation VR преживяването също ще бъде подобрено. YouTube и Netflix вече проектират нови приложения специално за PS4 Pro.

Sony обаче не е единствената компания, която прави подобрения по своите конзоли. Microsoft също ще пуснат нова такава с кодово име Project Scorpio, която също ще поддържа 4K и ще е по-мощна. Ще добавят също и VR към своите игри. Scorpio се очаква да излезе есента на 2017 така, че трябва да почакаме, за да видим, коя компания се е справила по-добре.