Google най-вероятно ще пусне нов Pixel и Pixel XL през следващите няколко месеца. Вече сме виждали изображение на предполагаемият Pixel XL с кодовото име Taimen, а сега получаваме информация и за по-малкият Pixel, под кодовото име Walleye.

Еван Блас публикува това изображение в Туитър в петък:

Въпреки че качеството на снимката е лошо, можем да видим изпъкналите безели на устройството. Което определено показва, че компанията отказва да следва тренда с edge-to-edge дисплеите.

Това решение е доста интересно, като се има предвид, че точно Google бяха тези, които окуражиха Android разработчиците да направят своите приложения за по-високи екрани, с различни пропорции от обикновената 16:9. И все пак, тази снимка е изтекла сега, така че не е напълно сигурно, че компанията ще заложи на този дизайн, на официалната премиера.

Също така можете да видите, че двойна камера няма. Pixel и Pixel XL обаче са едни от най-добрите смартфони, ако бъдат разгледани в категорията фотография. Така че не е голяма изненада, че Google се придържат към тяхната си камера.

Едновременно с тази информация изтече и друга. Стивън Хол от 9to5Google съобщи, че е научил от източник, че двата Pixel смартфона ще бъдат без жак за слушалки, други източници потвърждават това също. Вместо това, устройствата ще разчитат на Bluetooth и USB-C аудио. В същото време има изтекли снимки на калъфчета за телефоните, на които има дупка за аудио жак…

Всички тези слухове са субективни, разбира се. Все още е рано да твърдим със сигурност каквото и да било. Smart News ще ви държи в течение.