tim-ipad

На 9 септември Apple представи най-големия си iPad до момента – 12.9-инчовия iPad Pro, който ще може да работи и с два аксесоара – Smart Keyboard и Apple Pencil.

Компанията не разкри нищо за оперативната памет на устройството, но прессъобщение от Adobe разкрива, че тя е 4GB. Това е двойно в сравнение с RAM при iPad Air 2, която е 2GB.

Това не е толкова изненадващо, особено като се има предвид какви възможности има новия таблет на Apple. С него ще може да редактирате три стрийминга на 4К видео едновременно, а и имаме новия A9X процесор, за който компанията твърди, че е 1.8 пъти по-бърз от предишното поколение. „Той е 80% по-бърз от преносимите компютри от последните 12 месеца. А при графиката е 90% по-бърз от тях“, заяви Фил Шилер.

На събитието Adobe демонстрира няколко приложения за iPad Pro, включително и новото Adobe Photoshop Fix. С него бързо и лесно може да ретуширате избораженията, а от Adobe са вградили и разпознаване на лицето. Adobe Sketch също може да работи с Apple Pencil, с поддръжка на чуствителността при натиск и мултитаскинг с други iOS 9 приложения.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS