htc one m8

htc one m8

HTC представи вчера един наистина красив смартфон, в лицето на новия One (M8), но ако сте любител на домашните ремонти, подмяната на която и да е част на апарата, няма де е лесна.

iFixit вече успяха да разглобят новия тайвански флагман и дадоха своята оценка за трудността на тази операция. Докато предшественикът му HTC One получи 1 от възможни 10 точки (10 се дават за най-лесно разглобяване), то наследникът му няма да е много по-лесен за домашен ремонт от него с едва 2 точки, по системата на популярния сайт.

Със своя Unibody дизайн и специфична подредба на елементите, НТС е превърнала дори елементарна операция, като смяна на батерията, в истинско предизвикателство, изискващо отстраняване на дънната платка. Представете си само какво би било, ако се наложи смяна на дисплея? За щастие компанията предложи услугата HTC Advantage, която позволява подмяна на Super LCD 3 дисплея при счупване в рамките на 6 месеца след датата на закупуване.

Разбира се, трудното разглобяване не бива да ви отказва от покупката на новия HTC One, но все пак може да сте любопитни да изгледате клипчето, в което колегите iFixit разглобяват апарата:

Налагало ли ви се е поради някаква причина да разглобите сам телефона си? В YouTube има хиляди клипове и всичко изглежда лесно, но когато човек се захване сам, наистина разбира колко трудна може да е всъщност подобна операция. Споделете с нас опита си като домашен майстор и как завърши всичко?

Сподели
Предишна страницаРевю на Toshiba Satellite M50
Следваща страницаИзтече снимка на Galaxy Tab 4
Десислава Тенева (dessyteneva) е един от най-опитните автори в Smart News. Тя е от малкото момичета, които се занимават активно със смарт технологии, като е била администратор на най-големия български Android форум.