apple-tv-apps

Ето, че след едно дълго забавяне, Apple най-накрая представиха чисто новия set-top box в лицето на Apple TV. Джаджата е с променен дизайн, нов софтуер, изискано дистанционно, както и изцяло нова насоченост. По думите на Тим Кук, „Ние вярваме, че бъдещето на телевизията са приложенията.“

В новия Apple TV работи софтуер, наречен tvOS. Дизайнът на му е съобразен с този на iOS, а другото общо помежду им е интеграцията на асистента Siri. В това се крие и най-голямата сила на Apple TV – Siri ще ви помага да търсите любимите си сериали, ще ви предлага какво да гледате, ако не сте сигурни, и ще може да ви показва филми от определени категории, с определени актьори и т.н.

За да бъде достатъчно мощен, Apple TV е захранен с 64-битовия процесор A8 и притежава възможности за свързване 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, HDMI и Еthernet.

apple-tv-os

Като споменахме приложения в началото, Apple наистина са обърнали внимание на тях. Apple TV вече има собствен магазин за приложения, където могат да бъдат сваляни такива от американския гигант и от трети страни. Те включват както игри (на сцената беше демонстрирана Crossy Road), така и всякакви други приложения, които ви дойдат на ума. Дистанционното поддрържа и движения като тези с Wii контролера. Налична е и новата музикална стриймиг услуга Apple Music.

Има и приложения, чрез които ще можете да пазарувате онлайн директно от телевизора си, да следите новини и дори да преглеждате резултати от мачове, докато гледате филм. За приложенията ви ще се погрижи паметта на устройството – то идва в два варианта с 32 или 64GB вградена памет.

Още нещо интересно при новия Apple TV е дистанционното. То няма нищо общо със старото такова. В него има вграден сензор за движение, който ще ви помага да играете игри; вграденият микрофон е за работа със Siri; тъч повърхността пък ще улесни предвижването ви в менютата и филмите.

Apple TV идва в края на октомври на цени съответно 149 долара за 32GB модел и 199 за този с памет 64GB.

apple-tv-remote

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS