Sony обяви днес новия флагман модел в популярната серия Cyber-shot® RX10 — RX10 IV (модел DSC-RX10M4).

С най-бързото време за действие на автофокус в света от 0,03 секунди и до 24 кадъра в секунда непрекъснато снимане с пълно проследяване на AF/AE, 315 phase-detection AF точки, които съперничат на най-бързите професионални взаимозаменяеми обективи и изключително гъвкав 24-600 mm F2.4-F4 ZEISS® Vario Sonnar T обектив, новият модел RX10 IV предоставя ненадмината комбинация от мобилност и скорост за ентусиасти и специалисти, търсещи най-доброто решение “всичко в едно”.

Впечатляващата RX10 IV камера е оборудвана с най-новият 1.0-type 20.1 MP Exmor RS CMOS сензор с чип DRAM заедно с мощен BIONZ X™ процесор за изображения и LSI. Тези ключови
всички компоненти работят заедно, за да максимизират общата скорост на работа и ефективност, като в крайна сметка гарантират възможно най-високото качество на изображения и видеоклипове в целия диапазон на 24-600 mm обектива.

Новата камера Sony Cyber-shot RX10 IV ще се появи на пазара през октомври на цена от приблизително 2000 евро. Пълна информация за продукта можете да намерите тук.