Все още има време преди Apple да построят напълно своя Spaceship кампус, но този страхотен 4K тайм-лапс показва, колко е напреднал строежът на „космическия кораб“ само за половин година. Особено като си спомним колко време отне да бъде направен кампуса през 2014.

След края на 2013, в която започна строежа на такъв кампус, сега сме в края на третата му година, и този път новото съоръжение е още по-добро от предишните. Очаква се в началото на 2017 вече всичко да бъде напълно готово. Новият кампус на Купертино e 853.440 квадратни метра и може да побере повече от 13 хиляди служители на Apple. Освен това има няколко различни „тайни“ подходи към сградата, благодарение на които ябълковият елит ще успява да избягва медиите.

Както се вижда от видеото по-горе, на покрива са и хилядите соларни панели, които бяха обещани за тази сграда. Когато проектът е завършен, покривът на кампуса ще бъде една от най-големите соларни инсталации в света.

Ако това не ви е достатъчно, от кампуса смятат дори да си отглеждат собствената храна. Пред сградата ще има стотици овощни дървета, череши, праскови, ябълки, разбира се, също маслини и дори сливи. Една наистина доста интересна идея от страна на Apple.

Може да се каже, че този архитектурен комплекс е направо произведение на изкуството. Нямаме търпение да видим завършения проект. А засега трябва да се задоволим само с кадрите от дрон, но и те стават, нали?