През 2014 година един от особено важните аспекти при дизайна на телевизори е усещането за потапяне в изживяването. Следователно възможността зрителят да бъде погълнат ще бъде от съществено значение за стойността на телевизорите в бъдеще. Сегашният телевизионен дизайн счита всички други елементи, освен екрана, за отклоняващи вниманието на зрителя. Поради тази причина, зараждащата се тенденция сочи към повече минимализъм и опростеност на дизайна.

Samsung Н7000 – минималистичен подход за по-добро гледане

Несравнимият Н7000 на Samsung притежава категоричен дизайн, който е плод на безкрайни усилия в проучването с цел да въплътим минимализъм, вродена красота и същото визуално изживяване, впечатляващо от гледна точка на акустиката и напълно поглъщащо вниманието на зрителя.

Благодарение на формата, следваща естествени линии, която плавно тръгва от стойката и обгръща екрана, двата функционални елемента– екранът и стойката, безпроблемно се сливат.Свързаността на тези два елемента превръща Н7000 в пример за безупречен дизайн. Панелът е линия от хром с матов завършек, която се плъзга от долната част на екрана и придава допълнително съвършенство на детайлите.

Samsung H8000 – елегантни извивки за интензивно изживяване

Дизайнът на извитата форма на телевизора Samsung H8000 бяга от студените плоски изображения на повърхността от миналото. В основата си извитата форма носи усещането за движение, което я отличава от правите линии. Извитата линия на изображението осигурява на зрителите повече комфорт, следва естествената извивка на окото и създава „потапящ“ ефект, сякаш те са част от действието. На външен вид телевизорът има ритмична аура. Също така, за да изрази естествената красота на извивката, концепцията за скулптурен дизайн започва с формата на арка. Извитото тяло на самия телевизор и горната част на стойката оформят върха на „арката”, а противопоставянето на двете криви описва ритмично изображение. Докато сте пред телевизора, арката хармонично подчертава елегантната линия на извивката и акцентира върху възхитителните характеристики на екрана. Под всякакъв ъгъл, отпред или отзад, красивият корпус на извития телевизор е естествено балансиран от елегантната стойка. Накрая, погледнато отпред, за да се подчертае красотата на дизайна, арките на тялото на телевизора и на стойката са допълнително осветени.