опашка

Кои са най-важните неща, когато се запътите към киното? Преди няколко дни се замислих върху това и стигнах до следното заключение. Трябва ви добра компания, да има хубав филм, свободни места и да няма опашка. Ако едно от тези неща липсва в цялата картинка, усещането от яката кино вечер понякога се губи. Някак си не е същото да няма с кого да споделите някоя невероятна сцена от филма или да сте на крайните седалки, а най-гадното е да сте там, защото е имало опашка преди вас и поради тази причина сте останали с най-отбягваните места.

Знам го от личен опит, защото самият аз ходя доста често на кино, защото ми харесва. Да, вероятно всеки филм, който го има в кината, след няколко дни вече е в интернет, но за мен е важно усещането, емоцията, а и така малко гледам да избягвам от натовареното ежедневи поне за няколко часа. Определено обаче липсата на места ми разваля настроението за планувата вечер. Аз принципно не съм от хората, които обичат такива малки неща да им развалят удоволствитео и макар и късно, но започнах да си резервирам билетите онлайн. Да, странно е, че това се предлага от толкова време, но за някои неща аз си оставам старомоден.

До тук всичко е добре. С онлайн резервациите започнах да си запазвам места за прожекции след няколко дни и всичко ми беше спокойно. Лошото е, че тези опашки си остават и понякога, което всъщност е доста честно, закъснявам и нарушавам условието за тази 20 минути преди филма, в които трябва да си купя билетите. Това води и до загуба на запазените ми преди дни супер места, заради тази опашка.

Неочаквано за мен дойде и решението на този проблем. Както може би вече сте видяли във видеото, Кино Арена предлага да си купиш билетите през специален терминал. Отначало си казах, че такова нещо едва ли бих ползвал, но докато правех видеото разбрах, че всъщност този терминал е доста удобен. Работи много бързо, лесно се борави по него, не ти трябва висше, за да се справиш и дори може да си купиш запазените билети през сайта им. Единственото, от което се нуждаете е кредитна карта, с която да платите.

Тук разбрах, че краят на минутите прекарани на гадната опашка дойде, защото чрез терминал билетите са в мен за по-малко от минута. Машинките предлагат да си запазите билети и за друг ден, а ако имате баркод на вашите резервирани билети може да си го сканирате направо от дисплея на телефона.

И така, след като няколко пъти изпробвах новите джаджи на Кино Арена мога да кажа, че на мен са ми доста удобни. Ако имате желание може да ги пробвате. Терминали има във всяко кино от веригата, като самите машини са разположени в близост до касите, а в The Mall и Bulgaria Mall има и пред Карфур.