Мартин Скорсезе явно ще направи точно обратното на очакваното. Вместо да успокои топката по време на неговите седемдесет, той ще я забърза още повече. След страхотните ревюта на „Тишина“, Скорсезе е подхванал още един проект, за който отдавна мечтае – „Ирландецът“. Готов е да даде всичко от себе си за тази продукция. Определено ще останете доволни и от актьорския състав.

Режисьорът иска Робърт Де Ниро и Ал Пачино за „Ирландецът“. Продуцентът Гастон Павлович споделя, че Скорсезе търси подходяща технология, която да накара актьорите да изглеждат по-млади за филма. Нещо, за което Де Ниро спомена преди около една година.

Скорсезе работи над още един проект свързан с истински истории за едно убийство и доста телесни повреди… Филмова версия на историческата история на Ерик Ларсън от романа „Дяволът в белия град“. Леонардо Ди Каприо ще изиграе главната роля, който в своите четиридесет години проявява колебание в приемането на тази роля. Тук изобщо няма да бъде героят, който е свикнал да играе. Ще се въплъти в ролята на един от първите американски серийни убийци, в брилянтния и ужасно жесток и зъл Х. Х. Холмс.

„Ирландецът“ ще излезе по кината някъде през 2018, а „Дяволът от белия град“ все още е в процес, може би премиерата му ще е по някое време през 2017.

Като имаме предвид тези два нови филма на Скорсезе, определено разбираме, че режисьорът е в един от своите пикове. Нямаме търпение да видим, какво още ще му хрумне… А вие?