Само преди седмица Apple най-накрая ни разкри новите MacBook Pro за тази година. Цените на новата серия определено не ни оставиха толкова доволни, колкото самите лаптопи. Но ако непременно сте се настроили, че искате точно едно от тези устройства, тогава можете да почакате до втората половина на 2017. Та това са само 6-7 месеца, какво толкова…

Според Минг-Чи Куо, анализаторът от KGI Securities, човекът който почти никога не греши в своите прогнози за Apple, цените на лаптопите ще паднат много скоро след като излезе новото поколение Pro. Той твърди, че към средата на следващата година, най-новите модели на Купертино ще бъдат една идея по-достъпни за хората, които нямат толкова големи възможности.

Куо също казва, че има някакъв шанс дотогава новата серия да поддържа и 32GB RAM, но зависи от това дали Intel ще пуснат своя Cannonlake процесор на време за юнското обновяването през 2017.

Чакаме с нетърпение да видим дали тези слухове или по-точно предвиждания ще станат реалност. Ние мислим, че е време Apple да помислят и за хората, които не могат да си позволят машини за пет хиляди… Пък и ако продажбата на новите Pro не е толкова голяма, колкото Купертино очакват, искат не искат ще трябва да намалят цената.