HTC One Mini 2

HTC One Mini 2

Очакваното продължение на серията One на HTC е мини версията на настоящия флагман M8, която най-вероятно ще се казва HTC One Mini 2. Само преди три дни видяхме първата негова снимка, на които за съжаление апаратът беше със защитен кейс.

Днес обаче имаме на разположение ново изображение, което потвърждава информацията, че HTC One Mini 2 няма да притежава Duo камерата на своя по-голям събрат. За сметка на това апаратът ще дойде с 13-мегапикселов сензор, а останалите известни до момента характеристики включват 1.4GHz четириядрен процесор  Snapdragon 800, 4.5-инчов дисплей с резолюция 1280х720, 1GB оперативна и 16GB вградена памет и операционна система Android 4.4 с най-новата версия но потребителския интерфейс на компанията Sense 6.

Според информация на известния лийкър @evleaks, HTC One Mini 2 ще бъде представен този месец, като първоначално ще се предлага ексклузивно от Verizon, а след това и от останалите оператори и в други региони извън САЩ. Няма данни за цената, на която ще се продава устройството.

Не е изключение мини версията на флагмана да бъде с по-слаби характеристики, но липсата на UltraPixel камера определено ще разочарова феновете на марката.