Toshiba Europe GmbH представи своето последно поколение лаптопи от серия L – 39,6-сантиметровите (15,6”) Satellite L50/L50D и 43,9-сантиметровия (17,3”) Satellite L70. С по-богат набор от мултимедийни възможности и опционален дизайн, тези модели предлагат широк спектър от възможности за още по-цялостно забавление и пълна офис мобилност. Можете да избирате между опцията на сензорния екран при L50/L50D, по-голям екран, Full HD дисплей и набор от различни цветове.

Пълно забавление и размер по избор

Тънките и елегантни L50/L50D идват с дебелина от едва 23,5 мм в четири цветови варианта, от които може да избирате. Те са подходящи за използване навсякъде и са идеалното решение за потребителите, търсещи устройство, което е еднакво подходящо както за работа, така и за забавление. Освен това Satellite L50t предлага 10-точкова сензорна навигация за по-голяма интерактивност с интуитивната операционна система Windows 8.1.

L70 е удачен избор за онези, които търсят заместител на своя настолен компютър или удобството на големия екран. Моделът предлага много забавление и пълна функционалност, съчетани в по-голям дисплей и по-дълъг живот на батерията до 6 часа .

Лесна употреба и невероятен звук

Отличителният облик на най-новата L серия лаптопи се допълва от нов ергономичен дизайн за повече комфорт при по-продължителна работа. Satellite L50/L50D идва с клавиатура без рамка с голям кликпад и нов дизайн на клавишите за осезаемо подобрено писане, така че потребителите да могат да се възползват от по-висока продуктивност както вкъщи, така и в движение.

L50/L50D и L70 се отличават и с чудесно аудио и ясно звучене благодарение на технологията DTS Sound™, която осигурява по-обемен звук, по-дълбок бас и по-наситено аудио. Потребителите ще усетят едно наистина изчистено и високо качество на звука благодарение на стерео говорителите от SkullcandyTM, с пълен тонален баланс за по-реалистичен съраунд всеки път, когато гледат филм, играят на видео игри или слушат музика.

Бързи, мощни и въздействащи

Киноманите, уеб сърфистите или фотографите могат да избират между процесори от Intel или AMD. L50 и L70 предлагат избор до 4-то поколение Intel® Core i7 и осигуряват видимо подобрено представяне за по-добро компютърно изживяване, докато L50D идва с избор от последно поколение ускорени процесори AMD®.

Серията Satellite L предлага избор между интегрирана или самостоятелна графика в зависимост от предпочитанията на потребителите. Intel® HD графиката се предлага и в двата размера на моделите докато най-новото поколение AMD RadeonTM R Series графични процесори осигуряват висока производителност, позволяваща мултитаскинг и по-плавно представяне по време на интензивна работа. Освен това Satellite L70 се предлага и с опция за AMD® Radeon™ R9 M265X графика и 2GB GDDR5 VRAM памет за още по-добро гейминг изживяване. 39,6-сантиметровия (15,6”) модел се предлага и без вграден DVD драйвер.

Дисплеят се предлага с избор от Full HD или HD качество на екрана в комбинация с HD+ опция при L70/L70D. Вградената технология на Toshiba Resolution+ се грижи за ясните и отчетливи изображения, като анализира и подобрява видео и фото-съдържанието в реално време за още по-добро зрително изживяване, което вдъхва живот на филмите и изображенията на големия екран при L70 или при тънкия L50 за забавление навсякъде.

Създадени с повече гъвкавост и за споделяне

Огромното място за съхранение до 1TB означава, че потребителите могат да носят навсякъде любимото си съдържание и да го споделят, където и да отиват. С до четири USB порта, включително два USB 3.0, се гарантира лесният и бърз трансфер към други устройства, качването на снимки от камерата и споделянето на филми. Единият от тези портове също така е Sleep-and-Charge за зареждане на мобилен телефон или MP3 плеър, дори когато лаптопът е изключен. Wi-Fi Certified Miracast™, която се грижи за споделянето на съдържание на по-голям екран без необходимостта от кабели, е включена в стандартното оборудване, докато някои модели са снабдени и с Intel® Wireless Display2. Съдържанието може да бъде видяно във всеки свой детайл на голям телевизионен екран благодарение на HDMI® порта, а на определени модели е налична и опцията за разглеждане на Ultra HD съдържание с всеки съвместим Ultra HD телевизор.

Серията Toshiba Satellite L ще се предлага в Европа през второто тримесечие на 2014 година.

Серия Toshiba Satellite L:
• Хард диск: До 1 TB (5400rpm)
• Памет: До 16 GB (8 GB x2) 1600 Mhz, DDR3L
• Аудио: Стерео говорители SkullcandyTM, слушалки / микрофон
• Свързаност: RGB, HDMI® (с Ultra HD изход ), 2-в-1 SD, Kensington заключване
• Комуникация: Gigabit LAN2, Wi-Fi 802.11ac стандартен с Intel® Dual Band Wireless-AC 3160 адаптер2, Intel® Wireless Display2, Wi-Fi Certified Miracast™, HD уеб камера
• Батерия: До 6 часа1
• ОС: Windows 8.1 64-bit

Satellite L50/L50D/L50t :
• Дисплей: 39,6 см (15,6”) HD (1366 x 768) или Full HD (1920 x 1080) с дисплей със светодиодна подсветка и опционален сензорен екран
• Процесори: До 4-то поколение Intel® Core i7 или ноутбук платформата на AMD от 2014 г. с кодово име „Beema“
• Графика: Вградена Intel® HD графика или AMD Radeon™ R Series посветени графични процесори
• Опционален Super-Multi DVD драйвер
• Свързаност: Гореизброеното плюс или 2 x USB 2.0 и 1 x USB 3.0 (с USB Sleep and Charge) порта или 1 x USB 2.0 и 2 x USB 3.0 (1 x с USB Sleep and Charge)
• Цветове: премиум черен, елегантно сребрист, луксозно бяло или модерно червено
• Размери: 380 x 259,9 x 23,5 мм (без тъч екран) / 24,5 мм (със сензорен дисплей)
• Тегло: 2,2 кг (без тъч екран) / 2,35 кг (със сензорен дисплей)

Satellite L70:
• Дисплей: 43,9 см (17.3”) HD+ (1600 x 900) или Full HD (1920 x 1080) дисплей със светодиодна подсветка
• Процесори: До 4-то поколение Intel® Quad Core i7
• Графика: Вградена Intel® HD графика или до AMD Radeon™ R9 M265X Series графика за ентусиасти и 2 GB GDDR5 VRAM памет
• Опционален Blu-rayTM BD-RE (BDXL) драйвер или Super-Multi DVD драйвер
• Свързаност: Като горепосочената плюс 2 x USB 2.0 и 2 x USB 3.0 (1 x с USB Sleep and Charge)
• Размери: 413 x 268 x 29 / 33,7 мм
• Тегло: 2,7 кг