Слуховете за новата S Pen на Galaxy Note 7, не се оказаха просто слухове. Днес, на премиерата на дългоочаквания Note 7, която приключи преди броени минути, стилусът ни бе официално представен. Писалката е точно такава, каквато я очаквахме – уникална по рода си. И тя като телефона пристига в четири цвята.

За разлика от предишната S Pen на Samsung, с която мнозина потребители имаха проблем, оплакваха се многократно и предпочитаха да работят със собствените си пръсти, тази на Note 7 ще е много по-удобна за ползване. Тя е много по-тънка, само 0,7мм. Тази тънкост ни позволява да боравим с нашия телефон по-прецизно от всякога. Може дори да рисувате върху вашите дисплеи.

Samsung-Galaxy-Note-7-official-pic-16Може би вече сте разбрали, че Note 7 е прахоустойчив и водоустойчив. Неговият стилус не му отстъпва. Всички знаем, колко е досадно, когато не можем да направим елементарни движения върху дисплея, когато той е намокрен, понякога дори не можем да отключим телефона. Е, това вече ще се превърне в мит. Note 7 и неговата писалка издържат на до метър и половина под вода… и то цели 30 минути.

Всичко това звучи невероятно, нали? Да не забравяме, че тази писалка дори може да превежда думи написани на чужд език, да увеличава желани части от екрана с едно леко движение над дадената зона и да превключва от едно приложение на друго почти сама.

И не на последно място. Чрез новото приложение Samsung Notes, може да запаметявате всяко нещо, извършено със стилусът. Когато бързате да запишете нещо, което е от изключително значение за вас, но нямате под ръка лист и химикалка, можете просто да драснете набързо върху вашия екран кратка бележка. Тя ще остане там, докато вие самите не поискате да се изтрие.

Samsung може и да не успяха да ни впечатлят с новия член на Galaxy сериите, но определено успяха да провокират интерес у нас, чрез иновативната S Pen. Дано за в бъдеще да има и още подобрения, които съвсем ще улеснят работата ни с нашите мобилни устойства.

1 коментар

  1. Хубавице, това са маркетингови глупости от Самсунг. Не им се връзвай.
    Има много телефони, отдавна, по чиито мокри дисплеи миже да работиш с пръсти. А това със „запомнянето на текст“ и превеждането …ха ха ха, не си струва коментарите…
    🙂

Comments are closed.