Много хора мечтаят да зарежат смартфоните и да си купят новата версия на Nokia 3310 от HMD Global. Мечтите на хората, които живеят в САЩ, Канада и Австралия обаче ще бъдат разбити – мобилното устройство няма да може да работи в тези държави.

Gadgets 360 споделят, че HMD са запазили повечето неща от старата 3310, като голямата клавиатура и уникалната здравина на телефона, запазва също и старите честоти, което никак не е добре. Тъй като, това ще попречи на телефона да се свърже с повечето днешни оператори.

Както оригинала, така и подобрената версия на 3310 поддържа само две честоти – 900MHz и 1800Mhz. И двете бяха подходящи за златните години на 3310, когато връзката беше 2G, но с нарастването на технологиите, много държави, вече не ги поддържат.

За да могат устройствата да работят по целия свят, без никакви проблеми, трябва да поддържат поне четири честоти – 850MHz, 900MHz, 1800MHz и 1900MHz.

Повечето мобилни оператори в САЩ и Канада вече не работят с честотите, с които работи 3310. Същото важи и за Австралия и Сингапур, където постепенно започват да премахват 900MHz и 1800MHz от своите оператори.

Това ще е голям проблем за HMD Global, не мислите ли? Въпросът е, как не са се досетили да променят честотите на мобилното устройство?? Или пък не са искали да го направят? Не е ясно…

1 коментар

  1. Съмнявам се, че не са искали. Елементарни познания по телекомуникации са нужни, че да се стигне до този извод, а хората правят телефони все пак. Интересно защо не са искали?! Дори да вдигне цената, потенциалните продажби в тези страни биха докарали достатъчно допълнителни приходи.

Comments are closed.