spotify-generic

Създателите на услугата за безплатен стрийминг на музика Spotify обновиха политиката за поверителност на приложението. Не сте си и представяли обаче, че резултатите от това сериозно притесниха доста потребители. В интернет се появиха множество коментари от всякакво естество относно обновлението. За да видите на кратко за какво става въпрос, ви представяме някои от промените, предизвикали всеобщата реакция.

Достъп до контактите, снимките и файлове
С Ваше позволение Spotify може да събира информация, записана на паметта на устройството, включително контактите, снимките и файловете ви. Местното законодателство може да задължи разрешението към отделните лица за достъп до техните данни, но това зависи от регионалните настройки на ползваното устройство.

Следене на местоположението
В зависимост от устройството със инсталиран Spotify, може да се събира информация за местоположението, например GPS координати. Това може да стане и чрез други средства (например Wi-Fi и Bluetooth). Услугата може да събира и данни от сензорите като скорост на движение, посока и други.

Следене в Facebook
Ако Spotify се ползва заедно с приложение от трета страна, тогава може да бъде събирана информация и от свързаната услуга. Това включва харесванията и постовете в Facebook, с която социална мрежа примерно сте се логнали в Spotify.

Запазване и споделяне на данните от въведената банкова карта
Ако сте се записали за пробно тестване или сте платили абонаментния достъп до Spotify Premium, тогава данните за банковата ви карта или друго използвано платежно средство, се съхраняват. Важното тук е, че Spotify отбелязват, че могат да използват тези данни заедно с трети страни с цел предоставяне на реклами.

Е, как ви се струват промените в политиката за поверителност? Притеснява ли ви някой от тези абзаци? Ако искате да научите повече или да прочетете пълната полица, то можете да го направите ето тук.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS