Освен новите Lumia телефони и Surface хибридни таблети, на събитието на Microsoft снощи видяхме още нещо – наследника на Microsoft Band. Новият модел на умната гривна не беше представен като Band 2 и въпреки това той надгражда над предшественика си в много аспекти.

Новата гривна е с тяло от темпериран и вулканизиран силикон (TPSiV), което да я направи по-издръжлива на температури и височини. Екранът е LED с AMOLED технология и е покрит с Gorilla Glass трето поколение. От Microsoft обясниха, че този път са си поиграли сериозно с формата и дизайна на носимата джаджа, за да бъде тя възможно най-удобна на ръката – без странни ръбове, без места, които да закачат и т.н. И всичко това, за да можете да се концентрирате върху тренировките си и здравословния начин на живот.

microsoft-band-picture-2

Когато говорим за функциите на Microsoft Band, вече става интересно. С гривната ще можете да следите нивото на ултравиолетовите лъчи, калориите, които приемате през деня, а разбира се, има и барометър. Компанията се е вслушала в желанията на потребителите и този път е включила алтиметър, който да измерва височината, когато сте в планината или просто изкачвате стълби.

Приложението Microsoft Health ще е налично за Windows 10, като в него през десктоп машина или таблет/телефон ще можете да разглеждате подробни статистики за съня си, максимално количество кислород за минута по време на тренировка и още много. Band управлява играта ви на всякакви спортове – примерът беше с голфа, където гривната ще знае до коя дупка се намирате, какъв тип удар правите и прочее. Cortana пък ще ви помага при свързването, като ще контролира съобщения, обаждания, търсенията и много други. Ако говорим за батерията, според сайта на Microsoft тя се зарежда за около час и половина, а издържа до 48 часа.

Microsoft обявиха голям брой партньори, които ще разработят приложения за тяхната нова гривна Band. Между тях са Facebook, Twitter, Uber и популярния тракер за калории Lose It!.

Предварителна поръчка на Microsoft Band може да бъде направена от днес, като на пазара гривната ще се появи по-късно този месец. Цената е 249 долара.

microsoft-band-picture-3