Google пусна ъпдейт за Chrome към версия 60, налична от днес за Windows, macOS и Linux. Най-големи и най-интересни обаче са промените при macOS, където Chrome вече поддържа функционалността на Touch Bar при новите MacBook Pro лаптопи.

След като ъпдейтнете браузъра, можете да отидете във View > Customize Touch Bar и там да промените изгледа и подредбата на софтуерните бутони в Touch Bar (скрийншотите по-долу). Можете да използвате стандартната подредба, да въведете своя такава или дори да комбинирате Chrome бутоните с такива от самата операционна система, например за звук, яркост на екрана и т.н.

Стандартната подредба на Touch Bar бутоните при Chrome | Снимка: The Verge

Ако не желаете Chrome да довършва думите, които пишете в търсачката пък, трябва да премахнете отметката на Show typing suggestions.

Комбинация от Chrome бутони и системни такива | Снимка: The Verge

Освен тези нови функционалности, новата версия на Chrome добавя и подобрения, както и фиксове за различни бъгове. В случая новото е интегрирането на приложно-програмни интерфейси (APIs) за Payment Request и Credential Management. Те ще позволят на разработчиците да имплементират по-лесни начини за извършване на онлайн плащания през Chrome, например.