Ето че едва по-малко от две седмици след премиерата на своя първи експериментален филм, Нийл Бломкамп пуска и втория такъв (технически трети, защото вторият се явява кратка реклама). Новата продукция се казва „Firebase“ и е с продължителност от малко над 26 минути. В нея се разказва за виетнамската война и нещо, което очевидците не могат да си обяснят.

Разбира се, отново става въпрос за sci-fi екшън, така че пригответе се за „Metal Gear Solid среща Apocalypse Now“, както гласи един от коментарите под видеото в YouTube.

След като към късометражните филми на южноафриканския режисьор има интерес, изглежда можем да очакваме поне още няколко такива. Цялостната идея е те да са кратки и експериментални, така че ако някое студио се заинтересова, да може те да се превърнат в нещо повече.

Както и при „Rakka“, и тук имате възможност да гледате филма безплатно в YouTube и Steam, като в платформата на Valve можете и да подкрепите Oats Studios, закупувайки специална 5.1 версия на филма (включена е и стерео такава, за тези, които предпочитат). Цената отново е 4,99 евро.

Гледай „Firebase“: YouTube / Steam / 5.1 версия (4,99€)