Въпреки, че Samsung загуби съдебното дело срещу Apple, корейската компания продължава нападките си срещу ябълката и новия й флагман iPhone 5.

Новият постер на Samsung се разпространява от днес в редица национални и регионални печатни медии. Той представлява съпоставка между възможностите и характеристиките на Samsung Galaxy S III , и новия iPhone.

Първото нещо, което прави впечатление е заглавието на постера. Той гласи : „It doesn’t take a genius“ – Не е нужно да си гений, което е тънка препратка към квалифицираните консултанти в магазините на Apple, който се наричат „гений“.

За кое не е нужно да си гений? – Да избереш между iPhone 5 и Galaxy S III. Съпоставката между двете устройства на пръв поглед прави избора изключително лесен. Продуктът на Apple има 13 изнесени характеристики, а този на Samsung има с 14 повече – 27! Освен това, новият Lightning конектър на Apple е описан просто като „тотално различен“. От Samsung разбира се не пропускат и  да споменат, че новият им флагман разполага и с NFC технологията, която безнадеждно се очакваше при новия iPhone.

Войната между двата трона може би никога няма да спре. Дали този трик обаче ще се окаже полезен за южнокорейците или ще им изиграе лоша шега?  А дали Apple ще отвърне на удара?  Предстои да разберем.