GMail / Image credit: JESS3

google

Изглежда компанията Google все пак е загрижена за нашето лично пространство и няма да разреши на абсолютно всички от Google+ да могат да ни пишат мейли в Gmail.

Преди няколко дни Google съобщи, че ще направи ъпдейт в своята платформа и потребителите, които имат Gmail и Google+ акаунт ще станат потенциална жертва на спам от всички останали в социалката. По неизвестни причини гигантът реши да разреши на всички непознати ползватели на Google+ да могат да ви изпращат мейли без вие реално да сте им давали адреса си. Това малко наведе всички на мисълта, че пощата им може да се превърне в спам кошче, но Google усети на къде отиват нешата и отреагира, макар и наполовина.

Компанията няма да направи ъпдейта с настройка по подразбиране, така че всеки да може да ви праща мейли, а само тези, които сте добавяли в кръговете си. Това малко ще намали опасността някой си да ви притеснява. Лошото е, че тази настройка по подразбиране ще е само за профилите, които имат много последователи, което съответно оставя отново една солидна група от ползватели на Google+ с настройка, която разрешава всеки да им пише.

За сега няма данни дали това ще остане така или ще има още промени от Google, но съдейки по това, че този ъпдейт не се прие много добре, нищо чудно отново да видим някое допълнение в това отношение.